zaterdag 17 maart 2018

De Western Wedding Jurk


In januari kregen we de uitnodiging voor de trouw van een van mijn man zijn collega's, met als thema Country/Western. Het thema zelf vond ik geweldig (Ik heb niet voor niets cowboy boots en een Stetson), maar ik wist begod niet wat je op zo'n trouw kon aan doen. De trouw zelf zou begin maart plaatsvinden. Dan kan het al warm zijn, maar ook nog stevig koud (het sneeuwde de dag voor de trouw zelfs nog!). Ik was echter vastbesloten om een jurk aan te doen, want er is niets zo feestelijk als een jurk. En nee, die jeans ging ik hiervoor echt niet uit de kast halen. Goed, misschien als back-up als het écht heel koud bleek te zijn. Omdat ik zelf naai (duh!), waren er mogelijkheden te over om zelf een jurk te maken die tegelijk feestelijk en Western/Country kon zijn. Maar toch...


In eerste instantie zat ik helemaal in de knoop. Hoe kon ik een feestelijke jurk maken die tegelijkertijd aan de dresscode voldeed? Ook wist ik niet of iedereen anders zich wel even goed aan de dresscode ging houden en ik wou niet de vreemde eend in de bijt zijn. En als iedereen zich dan wel aan de dresscode hield, wou ik natuurlijk ook niet uit de toon vallen. Nam iedereen het thema serieus, of zouden er flauwe grappenmakers tussen zitten? Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Maat goed, na heel wat nadenken en patronen bekijken, wist ik welk patroon ik wou gebruiken. Dan restte er enkel nog de stof om uit te kiezen. Dus dook ik in mijn fabric stash en haalde er meteen deze stof uit. Perfect voor bij mijn cowboy boots. Twee jaar geleden maakte ik al een van mijn favoriete jurken uit deze stof - kijk hier meer eens.


Het bewuste patroon werd Jennifer Lauren's Laneway Dress voor de derde keer (v.1 en v.2). Omdat ik dit patroon al een paar keer eerder maakte, moest ik er niets meer aan veranderen. Voor deze versie gebruikte ik de Centered Collar en liet ik de zakken voor wat ze waren. De stof die ik had uitgekozen bestaat immers uit verschillende draden die erbovenop liggen en hier en daar worden vastgehouden door een steekje. Dit geeft de stof een mooie textured afwerking, maar maakt het ook fragiel. Dat heb ik met de vorige versie aan de lijven mogen ondervinden. Dus in plaats van te riskeren dat ringen, horloges of armbanden de stof zouden laten rafelen, heb ik er gewoon geen zakken in gezet.

Gecombineerd met mijn Cowboy boots was deze jurk de perfecte match tussen feestelijk en Western, als je het mij vraagt. Ik heb me geweldig geamuseerd op de trouw, net zoals het pasgetrouwde koppel.

Eén van mijn favoriete details van dit patroon: de release pleats (losse (?) nepen). Het is flatterend en vallen bijna altijd perfect op de buste. Geen gedoe meer om de punt van de neep te verplaatsen tot deze exact juist valt. Win-win als je het mij vraagt én een vintage detail (kijk maar eens naar deze blouse


Oh, en bekijk dit klein, tof detail eens dat ik er nog aan naaide. :DPS: de meeste mensen kwamen in tenue en sommigen waren echt super!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten