woensdag 26 februari 2014

Laptopsleeve

Het is echt super lang geleden dat ik nog eens iets postte! Excuses zijn er in de duizenden, maar eigenlijk is het heel simpel: ik had geen zin om 's avonds nog de laptop boven te halen. Hoe al die mama's dat doen die voltijds werken, voor hun kinderen zorgen, het huishouden doen en nadien nog tijd vinden om te naaien én te bloggen... Ik heb geen idee. Kinderen behoren nog niet tot ons gezinnetje en ik vind het nu al moeilijk om nog tijd of zin te vinden om na het naaien nog te bloggen. Daarbaast is het privé nogal turbulent geweest met als uitkomst een nieuwe, uitdagende job. Uiteindelijk zal ik mijn draai er wel in vinden, maar tot het zover is, beloof ik niets. 

Vandaag was echter anders. Vandaag had ik echt zin om mijn snel project met jullie te delen. Een snel project met veel voldoening en complimentjes! Vol trots presenteer ik jullie: mijn allereerste laptopsleeve!


Ik volgde de instructies van Sew Creative Blog. Het was een gemakkelijk project dat op een uurtje klaar kan zijn, als je niet zo loopt te sukkelen zoals mij. Ik heb er uiteindelijk 2u over gedaan omdat ik eerst de sluiting verkeerd had gelegd waardoor deze vast kwam te zitten. Een kwartier of langer heeft het mij gekost om dat eraf te prutsen en een nieuwe erop te zetten. Deze keer juist :-)  Mijn tweede fout was dat ik de instructies op een gegeven moment niet goed heb gelezen en daardoor de bovenkant volledig had dichtgenaaid in plaats van rondomrond. Tijd berloren met alles uiteen te halen en terug netjes dicht te naaien. 

Nu, over het patroon zelf: zeer simpel en ik heb geen veranderingen gemaakt. In plaats van katoen en fleece heb ik echter een dikke karoenen buitenstof gekozen met een dikke witte voering om aan te naaien. Als binnenkant heb ik een gewoon katoenen stofje gekozen waarvan ik nog wat restjes had en dat al een jaar of 2 in mijn voorraad ligt.

Daarnaast heb ik ook nog een half afgewerkt project: mijn eerste broek. Zodra ik daarmee klaar ben en er foto's van heb, krijgen jullie deze zeker en vadt te zien. Ook heb ik veel liggen breien: een derde paar kousen werd afgewerkt en een nieuwe trui werd begonnen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten