dinsdag 18 juni 2013

Catching up

English version

Amai, amai, de tijd gaat echt wel vliegensvlug vooruit. Er zijn weeral 2 weken voorbij gegaan sinds de laatste post! Tot zover mijn goede voornemen om elke week 1 post online te zetten :-) Een drukke agenda en het mooie weer nodigen natuurlijk niet echt uit tot binnen zitten. Toch ben ik de voorbije weken 's avonds gewoon te moe geweest om iets anders te doen dan eten maken en in de zetel ploffen.

Vorige week heb ik me eindelijk eens aan de goede versie van de blouse gewaagd. Het naaien viel heel goed mee. Ook de kraag. Deze is zelfs beter gelukt dan met de proefversie. Het enige wat ik een beetje betreur, is dat ik een verkeerde stof heb gekozen. Ik was speciaal naar een katoenen stof met wat stretch (lycra) erin opzoek gegaan. Deze heb ik ook gevonden. In eerste instantie dacht ik niet dat de stof te dik ging zijn of dat er teveel stretch in zou zitten. Helaas is dat voor beide wel het geval. De stof is meer voor een winterblouse dan eentje om in de zomer te dragen. Ook zit er zoveel stretch in dat ik aan de zijkanten en aan de achterkant lijk te zwemmen in de blouse. Een van de dagen moet ik deze dus nog innemen zodat het wat beter zit.

Van de proef ben ik echter super tevreden. Een lichte stof die mooi aansluit zonder te knellen. Veel beter dan de tweede versie. Wat stofkeuze toch niet allemaal kan doen voor hetzelfde patroon. Zo zie je maar dat je niet alleen moet je patroon, maar zeker ook met je stofkeuze rekening moet houden. De proefversie wordt nu ook gebruikt. Oorspronkelijk was dat niet het plan omdat het echt super doorkijkstof is. Maar zolang er een onderhemdje onder wordt gedragen (zoals dit bv.), moet dat geen probleem vormen, he :-)

Zodra ik foto's heb gemaakt van de afgewerkte blouse, komt er nog een uitgebreide post met alle veranderingen en opmerkingen. Tot het zover is: geniet van het goede weer zolang deze in 't land is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten