donderdag 27 september 2012

Interessante Links: 27 september 2012

English version

Vandaag heb ik een aantal kleine interessante weetjes om met jullie te delen. En zoals jullie ongetwijfeld weten, kunnen die kleine dingen een groot verschil maken! Zo staat er biais-lint op het programma, naaitips en nog een paar andere zaken. Lees dus maar snel verder als je er het fijne van wil weten! Oh ja, alle links zijn wel in het Engels.

Gepersonaliseerde Hangers
Deze is niet direct een naaigerelateerde link, maar niettemin wel héél erg interessant. Heb je altijd dat beetje extra aan je (houten) kapstokken/hangers willen geven? Nu is je kans! Met deze tutorial heb je in een handomdraai je eigen gepersonaliseerde hanger gemaakt! Wat heb je nodig? IJzerdraad, houten hanger, kniptang, ronde tang met lange dunne punt, 'boormachine' en een stift. Hoe het juist in zijn werk gaat, vind je hier.

Biais-lint
Wil je zelf je biaislint maken? Grosgrain heeft een toffe how-to gevonden waarbij je zoveel mogelijk biaislint krijgt - ongeveer 4,5m - met zo weinig mogelijk verspilling van stof en naaiwerk. Ideaal! Het wordt gedaan aan de hand van een zogenaamde 'Fat Quarter'. Voor zij die niet weten wat dit is: het is een vierkante lap stof met bepaalde afmetingen die vooral door quilters wordt gebruikt. De afmetingen zijn 18"x22" (46cm x 56cm).

Naaitips
Met deze naaitips van Coletterie naai je gegarandeerd sneller! Een aantal typische technieken/voorbereidingen die in de professionele wereld worden gebruikt, kan je ook zelf toepassen. Coletterie heeft deze tips op een rijtje gezet zodat je ze makkelijk kan volgen. En sommige zijn echt goud waard. Zo raden ze aan om je patroon niet met spelden vast te pinnen aan de stof, maar er gewoon gewichten op te zetten. Zo spaar je weer wat tijd uit. Voor zij onder ons die maar een beperkte duur kunnen naaien per keer - een mens moet tenslotte ook slapen - zijn deze tips zeker een aanrader!

Zakdetail
Ook deze link komt van Coletterie. Zij laten je zien hoe je een mooi detail aan de zak van bv. een vestje kan maken. Op die manier krijgen je kleren dat kleine beetje extra wat ze zo uniek maakt. En voor zij die voor Vintage zijn, dit detail geeft je zeker die vintage-look.

Gepersonaliseerde Hanger
Biaislint


Naaitips
Zakdetail

Geen opmerkingen:

Een reactie posten