vrijdag 6 april 2012

Het basispatroon


Madalynne heeft een duidelijk tutorial geschreven over hoe je een basispatroon voor jezelf maakt. Aan de hand van dit patroon kan je al je andere patronen aanpassen. Zo moet je niet om de 5 voet je kledingstukken passen, roepen om iemand anders met naaiervaring en laten kijken of alle wel goed zit. Een paspop is een geweldige uitvinding, maar die kan je maar tot een bepaald punt gebruiken. Een paspop heeft immers geen armen en benen. Als je dan een strakke jeans wil maken, wordt het al moeilijk om die helemaal op paspop te maken. Tenzij je je paspop door en door kent natuurlijk.

Gelukkig bestaat er dus zoiets als een basispatroon. Hier kan je alle truien, broeken, blouses, t-shirts, rokken, shorten, ... naar jou maat maken. Hoe je dat nu juist doet? Heel simpel: wie wat kennis heeft van het engels, moet onderstaande stappen maar volgen.

Let wel: zorg ervoor dat je alles rustig leest en geen stappen overslaagt! In het begin kan het nogal verwarrend en moeilijk overkomen, maar als je elk onderdeel en elke stap een voor een aanpakt, merk je al snel dat het eigenlijk wel mee valt. En al die moeite die je erin steekt? Die is het dubbel en dik waard!

Het basispatroon - Het begin
Het basispatroon - Stap 2
Het basispatroon - Stap 3
Het basispatroon - De mouwen

1 opmerking:

  1. "The page you are looking for might have been removed, had its name changed or is temporarily unavailable" :-(

    BeantwoordenVerwijderen