woensdag 25 april 2012

Interessante Links: Je project fotograferen

English version

Sarai van Coletterie heeft een aantal van haar fotografische skills samengevat tot een lijst met handige tips om je eigen project te fotograferen. De tips helpen je om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen, zelfs al heb je geen supergoed fototoestel.

Zo zegt ze onder andere van zeker daglicht te gebruiken, ook al is het maar weinig. Daglicht (natuurlijk licht) geeft je die zachte look die je nodig hebt voor je foto's. Is de zon op een gegeven moment heel fel? Zoek dan een plekje in de schaduw. Heb je geen schaduwplekje? Creëer dan je eigen schaduw. Je kan altijd een parasol ophoog zetten, of een beetje extremer: je paraplu omhoog halen. Een parasol zou nog mooier ogen, maar volgens mij heeft niet iedereen dat zomaar in zijn stulpje liggen. Ik toch niet allessinds.

Het beste licht volgens haar is 's morgens vroeg of 's avonds bij de schemering. Op dat moment is het licht het zachtst en krijg je het mooiste resultaat. Harde schaduwen komen hier niet aan te pas!

Je moet zelf maar eens gaan kijken op haar engelse blog. En als je wat rondneust, kom je verschillende leuke dingen tegen. Tenslotte is Sarai de helft van het brein achter Colette Patterns.

Bron


Geen opmerkingen:

Een reactie posten