vrijdag 8 maart 2019

French Macaroon Sweaters

Met het koude weer van begin januari, besloot ik dat het de tweeling ontbrak aan wintertruien. De winkels werden afgeschuimd, maar helaas zonder vruchtbaar resultaat. Niets wat ik in de winkel vond, was mijn ding. Dan zat er dus nog maar 1 ding op: zelf truien maken.


Zoals altijd trok ik naar het wereld wijde web op zoek naar een gemakkelijk maar tof patroon dat liefst niet teveel centjes vroeg of zelfs helemaal niets kostte. Mijn favoriete bronnen hiervoor zijn Pinterest en Ravelry. Zo'n schat aan informatie te vinden! Dit bewuste patroon - The French Macaroon - vond ik op Pinterest, maar is eigenlijk een link naar Ravelry. Het is een simpel patroon (ribbelsteek, dus alleen maar rechts breien) met een leuk detail dankzij de kleurverandering (wat bij dit patroon gemakkelijk gaat).


Het leuke aan dit patroon is dat ik ook heel wat heb bijgeleerd. De armen, bijvoorbeeld, die worden er niet nadien opgezet, maar worden ineens mee gemaakt met een 'needle cast-on'. Omdat ik altijd de techniek 'long tail cast-on' gebruik, was dit dus volledig nieuw. Ook de techniek om de schouders af te werken was nieuw. Het is zelfs zo'n toffe manier om 2 handelingen in 1 klap te doen, dat ik dit vanaf nu vaker zal gebruik. Met de '3 needle bind-off' gebruik je 2 naalden waar je werkstuk op staat en met het derde haal je de steken af en zet je de schouders meteen aaneen.


De eerste trui (grijs en groen) was goed, op 1 detail na: de mouwen waren veel te groot voor mijn lieve schatten. Bij de tweede trui (groen en grijs) heb ik dit opgelost door minder steken op te zetten (pasgeboren ipv 3 maanden). Net goed voor de jongens, ze hebben nog een klein mouwtje om in te groeien, maar ze verdrinken er niet meer in!
 

Dit is echt een tof patroon, hoewel 2 truien voorlopig genoeg zijn. Die nieuwe technieken zijn zeker ook de moeite waard. Als je besluit ook zo'n truien te maken, kijk dan zeker even naar deze Youtube video voor de '3 needle bind-off' van de schouders. Voor de 'needle cast-on' van de mouwen, heb ik  deze Youtube tutorial gevolgd.

Lees meer over deze truien op Ravelry: French Macaroon 1 en French Macaroon 2.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten