maandag 26 november 2018

Een witte wintertrui

 
Tijdens het wachten op de komst van de jongens, heb ik verschillende breiprojecten afgewerkt. De afgelopen weken hebben jullie de wikkelvesten, de debardeurs, de dekentjes en enkelbandjes voor de baby's zien passeren. Daarnaast maakte ik ook een debardeur voor volwassenen. Alsof dat alles nog niet genoeg is, heb ik nu nog een trui voor mezelf gemaakt.


Deze wol lag al een jaar of 2 in mijn kast, met de gedachte hiervan een aangename, warme trui te maken voor in de winter. Ik wist precies hoe de trui eruit moest zien, maar vond maar geen patroon (zowel gratis als betalend) dat aan mijn eisen voldeed. Dus heb ik het zelf maar ineen moeten steken.

Toeval wil dat ik hier thuis enkele breiboeken heb. Hoofdzakelijk beginnersboeken (zoals voor kousen), maar ook een geweldig boek met een scala aan steken en patronen. Uit deze laatste haalde ik het kabelpatroon dat ik voor deze trui wilde gebruiken. Toegegeven, de kleine kabel is niet even goed zichtbaar als de grote kabel, maar ik ben er wel enorm tevreden over. Zowel voor de voor- als achterkant gebruikte ik hetzelfde kabelpatroon. Ik kan niet wachten tot ik deze trui eens kan aandoen!


Wil je weten hoe je deze kabel zelf ook maakt? Ga dan snel een kijkje nemen op de Ravelry-pagina van dit project. Daarin heb ik het hele patroon uitgeschreven. Het basispatroon van deze trui is er eentje dat ik via CostumFit van Amy Herzog heb gecreëerd. Het model is hetzelfde als deze trui en deze trui, maar dan aangepast aan de wol en naalden die ik gebruikte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten