maandag 23 april 2018

Simpele Alma Blouse


Nu ik toch helemaal opgeslorpt werd door het naaibeestje (lees hier en hier), besloot ik om nog een bijpassende blouse voor de pasgemaakte winterrok te maken. Meteen de dag nadien dook ik in mijn patronenverzameling en haalde er de Alma Blouse van Sewaholic uit.

Omdat ik dit patroon enkele jaren geleden al een paar keer maakte, paste ik verder niets aan. Ook al was het enkele jaren geleden, ik vertrouwde erop dat ik in dat opzicht niet veel was veranderd, daar de kledij van toen me nog steeds past. Ik wist dat deze blouse sowieso ging flatteren, dat zijn Sewaholic's patronen meestal. Het was dan misschien al even geleden dat ik deze blouse nog had gemaakt (nogal druk geweest met Vintage naaipatronen en gelijkaardige projecten), toch was het als fietsen. Het ging vanzelf alsof er nooit zolang had tussen gezeten. Snel en gemakkelijk in elkaar gezet, goede pasvorm, duidelijke en gemakkelijk te volgen instructies, ...


Dus ja. Een simpele, rechttoe, rechtaan blouse. Meer moet dat soms niet zijn. Ik heb besloten de Peter Pan kraag eraf te laten. Oorspronkelijk omdat ik geen stof vond in de juiste witte tint en uiteindelijk omdat ik gewoon een snel projectje wilde. :-) Dit patroon is een van mijn TNT-patronen (= Tried-and-True), je kan er dus op aan dat deze in de toekomst nog eens tevoorschijn zal komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten