vrijdag 29 september 2017

De Chai Dress v1


Deze zomer vlogen de jurken nogal onder mijn naaimachine uit! Na de Cyan Cocktail Dress, de Laneway Dress V1 and V2 en een tweede Tiki-dress (en volledige kopie van deze). Omdat ik er nog steeds niet genoeg had naar mijn zin, besloot ik om nog een jurk te maken. Hemdjurken kwamen de laatste tijd veel voor in de feed van blogs die ik volg, maar tot nu toe had ik nooit de moed om er zelf ook eentje te maken. Niet omdat ik dacht dat het te moeilijk ging zijn, maar omdat ik niet goed wist of deze stijl mij wel zou staan. En dan stuurde Itch-To-Stitch een mail om hun nieuwste patroon aan te kondigen: de Chai Shirt and Dress.

Ik was meteen verkocht en wou deze ook voor mezelf maken. Dus alle andere naaiplannen werden even aan de kant gezet (komt binnenkort op de blog) en in 3 avonden toverde ik deze jurk tevoorschijn. De laatste avond bestond trouwens enkel uit het naaien van de knopen, dus eigenlijk was het in 2 avonden al zo goed als klaar! Ik ben heel tevreden met de details. Zo kan je de kraag open of volledig gesloten dragen. Handig als het in de loop van de avond wat kouder wordt. De uitleg voor de kraag is trouwens helemaal super! Voordat ik het wist, zat de kraag al aan de rest van de jurk, iets waar ik normaal wat langer over doe, met al dat gepruts. Maar de instructies zijn klaar en duidelijk en helpen je super goed op weg. Momenteel heb ik plannen om misschien een winterversie van deze jurk te maken. Een snel project met heel mooie resultaten.


Qua aanpassingen heb ik niet zoveel moeten doen. Dit patroon komt weer met verschillende bustes en volgens de afmetingen moest ik gaan met een 8C. Zoals gewoonlijk heb ik 1 cm van het voorpant gehaald en 1cm aan de zijkant van het achterpand tot 2,5cm op middenachter. Meer aanpassingen heb ik voor deze versie niet gemaakt.


Dit was een snel patroon met een mooi resultaat. Ik ben een tevreden mens. De volgende keer moet ik enkel het rokgedeelte met een 5 cm verkorten zodat het net dat ietsje flatterender is. Daarnaast denk ik dat er aan de taille nog 1 cm af moet, maar ik twijfel wat. Het is niet mogelijk om deze cm aan het topje af te houden, wat betekent dat dit aan de taille band moet. Het probleem is echter dat ik niet veel plek meer over heb op de tailleband, ook vanwege de plaatsing van de twee knopen. Een detail dat ik niet zomaar wil opgeven. Als ik de cm in de tailleband weg neem, komen de knopen te dicht bij elkaar staan. Het is niet mogelijk om dit bij het topje zelf te doen omdat de naad dan op mijn buste valt, wat niet zo'n mooi resultaat zal geven. Hier moet ik dus nog even over nadenken of ik het wel of niet zou doen.


Wat vinden jullie van de verschillende kleuren knopen? Het was meer uit noodzaak dan uit fashion-keuze dat ik 2 anders gekleurde knopen toevoegde. Ik vind het eindresultaat eigenlijk wel tof. Het geeft het net dat ietsje meer. Maar die knopen hebben wel een prijs gevraagd. Ik heb mezelf zeker 4 keer in de vinger geprikt! Als je me volgt op Instagram of Facebook zal je er alles wel al over gelezen hebben. Anders kan je het hier terug op Facebook bekijken en hier op Instagram!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten