dinsdag 18 oktober 2016

Aberdeen PJ's

Wauw, ik kan gewoon niet geloven hoe snel de tijd weer vooruit is gegaan. Intussen is het al 2,5 maanden geleden sinds ik nog een blogpost maakte! Hoog tijd dus om jullie op de hoogte te brengen over wat jullie allemaal gemist hebben.

De voorbije paar weken zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen van onze trouw volgend jaar. De zaal, catering, Kerk en Gemeente liggen vast. Onze Save-the-Dates zijn een week of 4 geleden buiten gegaan. De belangrijkste zaken die je goed op voorhand moet doen, zijn dus allemaal al gebeurd. Tijd om wat te ontspannen

Door mijn verloofde (hehe, kei tof om dat ook te kunnen zeggen) zijn werk, hebben we de laatste tijd niet veel kans om samen te zijn en dingen te doen. Wanneer hij dus thuis is, genieten we er dus volop van. Ook al ben je al jaren samen of heb je weinig tijd, het is en blijft zeer belangrijk om tijd vrij te maken voor elkaar. Ook al is dat niet altijd even gemakkelijk. Althans, zo denk ik erover.

Dus, naast al het voorgaande, ben ik er toch in geslaagd om wat naaiwerk en breien te verrichten. Ik wou een snel projectje, dus keek ik algauw naar Seamwork Magazine. Het blijft me verbazen hoeveel toffe en snelle projecten zij uit hun mouw weten te toveren. Normaal gezien zijn er altijd een paar standaard aanpassingen die ik moet doen, maar tot nu toe is dat nog niet nodig geweest. Misschien omdat het allemaal met rekstof (bv. jersey) gemaakt wordt in plaats van de katoenen, linnen en wol die ik gewend ben. Hoera voor snelle en gemakkelijke projecten


Voor dit snelle project, maakte ik de Aberdeen Batwing T-shirt. Hoewel het niet de eerste keer was dat ik met Jersey of iets dergelijks werkte of zelfs niet de eerste keer dat ik een t-shirt maakte, was het wel de eerste keer dat ik een V-hals T-shirt maakte. De instructies waren zoals altijd gemakkelijk te volgen. De enige 'fout' die ik maakte, was afgaan op de gegeven afmetingen en niet op de afgewerkte afmetingen. Omdat er zoveel ease wordt voorzien in dit patroon, had ik evengoed een maat kleiner kunnen nemen en had het me waarschijnlijk nog beter gestaan.


Toch weerhoudt dit me niet om deze Aberdeen al bijna elke nacht te dragen als PJ's sinds het onder mijn naaimachine tevoorschijn kwam. Misschien niet hoe ik het oorspronkelijk had gedacht - een pyjama - maar zodra ik het aan deed, zag ik mezelf al gezellig de koude nachten doorbrengen dankzij de uber zachte stof en het feit dat het nogal wijd om me heen valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten