dinsdag 24 november 2015

De Out-Of-Season OrlaOp mijn verjaardag wil ik jullie deze prachtige creatie meegeven: Een tijdje geleden kreeg ik via de nieuwsbrief de nieuwste aanwinst van Tilly and the Buttons onder mijn aandacht geschoven. Ik was meteen verkocht. Die kraag! Ik was er helemaal weg van en moest en zou hem dan ook maken. Ondanks alle 'nieuwe' vintagepatronen die ik de laatste tijd aanschafte, lijk ik daar maar niet aan te beginnen. Mijn Vintage Pledge van dit jaar zal ik helaas niet halen. De vorige keer kon het nog door de beugel als Vintage, maar dit komt niet eens in de buurt van Vintage, zodus...


De Orla komt in twee versies: een met lange en een met korte mouwen. Daarnaast kan je nog kiezen voor de Snowdrop kraag of gewoon zonder kraag. Ook de achterkant gaat met de aandacht lopen, dankzij de rits die meteen het oog pakt. Daarnaast is de achterkant een beetje langer dan de voorkant, waardoor deze mooi drapeert en je je niet ongerust moet maken of je niet teveel aan het showen bent. Hoe meer details en afhankelijk van de stoffen en kleuren je gebruikt, hoe opvallender - of juist niet- deze blouse wordt. Kortom: ik vind de blouse geweldig. 


Bij het vergelijken van de maten, zat ik tussen maat 4 en 5. 4 voor de taille en 5 voor de buste en heup. Een van de aanpassingen die ik altijd moet maken, is die voor mijn kleinere gestalte: de taille was 2cm lager dan die van mezelf. Dit was zeker de moeilijkste aanpassing vanwege de Franse neep. Na een paar keer over en weer geloop, is het me toch gelukt deze weer mooi en netjes vorm te geven. Daarna heb ik de taille laten inlopen tot 4 waarbij de buste en heup op 5 bleven. Ook heb ik 5,5cm van de mouwlengte afgenomen. Anders kwamen ze tot net boven mijn ellebogen. Klein gestalte, soms handig, soms veel werk. :-)De volgende keer dat ik dit maak, moet er nog 1,5cm aan de schouders af. Nu gaat het wel, maar valt het nét te groot uit. Al bij al: heel toffe blouse die ik zeker en vast nog een keer zal maken! Het enige nadeel van deze versie? Het wordt duidelijk winter en het is een dunne, zomerse stof. Vandaar: Out-Of-Season.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten