zaterdag 25 juli 2015

De Golden Sunlight Dress

English version

Maandagavond werkte ik nogmaals Butterick B5520 af. Eind vorig jaar maakte ik dit patroon al en was er helemaal weg van. Zo ook met deze versie. Na de eerste versie kwam ik tot de conclusie dat ik het net te kort had gemaakt en dat de heupen nét niet breed genoeg waren. Het gaat allemaal wel, maar zit wat minder gemakkelijk. Daarom verbreedde ik voor deze versie de heupen wat en maakte maar een zoom van 1,5cm in plaats van 3-4 cm.



In de toekomst zal ik nog wel wat moeten oefenen op de rits. Hij zit er heel mooi in, behalve in het midden, daar blijf ik moeite mee hebben, ondanks mijn geweldige blinde ritsvoet. Oefening baart kunst!




Normaal gezien wordt de jurk volledig gevoerd. Omdat de stof echter dik en zwaar genoeg was, besloot ik om dit deze keer niet te doen. In de plaats daarvan maakte ik mijn eigen beleg en naaide gewoon de zomen om.





De stof voor deze versie lag al een paar jaar in mijn kast. Het is een zware stof die doet denken aan chinese klederdracht. De exacte combinatie van deze stof weet ik niet, maar ik vermoed een soort van polyester. Dit kleedje zal alleszins voor de handwas zijn , niet voor de droogkast en om op een lage temperatuur te strijken zijn.


Ik ben zot van deze versie, al helemaal in combinatie met mijn witte vest. Deze versie droeg ik dan ook dinsdagochtend toen we naar het Te Deum in de Kathedraal van Antwerpen te gast waren voor de Nationale Feestdag. De Koninklijke Familie was ook aanwezig, dus deze jurk is zeker geschikt voor meer formele aangelegenheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten