dinsdag 12 november 2013

Een nieuwe hobby

Ieder jaar gebeurt het weer. De dagen worden korter, de warmte verdwijnt stilletjes aan. En met de koudere dagen komen de kriebels voor ander soort handwerk: breien. Sinds vorige week woensdag is daar echter nog een andere hobby bij gekomen: haken. Een tijdje geleden hadden de granny squares mijn aandacht al gestolen. 

Haken was iets wat ik tot dan toe nog nooit had gedaan, maar wel eens wilde proberen. De uitgelezen kans diende zich aan toen het nieuws mij ter oren kwam dat mijn nicht binnenkort moet bevallen. Ideaal voor een babydekenyje, als je het mij vraagt!

Veel poespas werd er niet aan vuil gemaakt: gewoon een dekentje uit twee kleuren: oranje en bruin. Zo ben ik niet geslachtspecifiek bezig en past het sowieso bij de rest. Het was pas toen mijn wederhelft het zei, dat het tot mij doordrong: halloween kleuren! Gelukkig weet de kleine petotter er nog niet veel van en zal hij/zij er even tevreden mee zijn. 

Het dekentje is half af. Of ik heb de helft van de vierkantjes toch al gehaakt: 25 in totaal. Nog 25 te gaan en dan moet et bekeken worden of het effectief groot genoeg is. Het is niet de bedoeling dat de kleine spruit zijn deken meteen ontgroeit!1 opmerking:

  1. Leuk! Haken is ook iets dat nog op mijn wishlist staat om aan te leren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen