vrijdag 19 juli 2013

Interessante Links 19 juli 2013

English version

Het is weer zover: een kleine selectie van nuttige tips die je over heel het wereldwijde web vind staat weer klaar!

Stretchsteek
Als je met stof werkt waar lycra of eender welk soort stretchstof in verwerkt is, dan kan je het niet vermijden: de stretchsteek. Tot hiertoe altijd schrik gehad om ermee te beginnen? Met deze welliswaar engelse uitleg van The Sewing Loft is die angst nu verleden tijd! Vanaf nu weet je welke steek je moet gebruiken en zelfs hoe je deze op je machine kan selecteren.

Franse Naad
Een kledingstuk naaien heeft intussen niet veel meer geheimen meer voor jou. Toch niet wat naden betreft. Maar heb je eigenlijk al eens stilgestaan bij de verschillende soorten naadafwerkingen die er bestaan? Nee? Laat me je dan voorstellen aan de franse naad: een nette afwerking zonder losse eindjes zodat niet alleen de buitenkant je kledingstuk er tiptop uitziet, maar ook de binnenkant! Ga snel langs Grainline en lees er alles over in haar tutorial!

Tweelingnaald
Ongetwijfeld heb ik het al eens over deze naald gehad. Een tweelingnaald is onontbeerlijk als je met stretchstof naait, vooral bij Jersey-stoffen. A Stitching Odyssey heeft een hele duidelijke tutorial over hoe je er nu eigenlijk aan moet beginnen. Zeker een kijkje waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten