woensdag 10 oktober 2012

Interessante Links: 10 oktober 2012

English version

Patroontekenen. Iets waar ik tegelijkertijd naar uitkijk en van gruwel. Niets is zo tof als je eigen kledij te ontwerpen, of een ander patroon helemaal aan te passen zodat het uiteindelijke resultaat niet eens meer op het origineel lijkt. Op het internet vind je verschillende tutorials en programma's om je hierbij te helpen. In de loop der tijd heb ik er al een aantal op de blog geplaatst. Toch zijn ze dat nog lang niet allemaal. Deze links staan al een paar maanden in mijn lijstje om met jullie te delen:

Pattern Made4You
Allereerst is er Pattern Made4You. Dit is een betalend programma die ook een gratis versie aanbied om zelf je eigengemaakte patronen te digitaliseren en mooi uit te werken om het (professioneel te laten) af te drukken. Naast je eigen patronen, bieden een aantal andere patroonontwerpers hun eigen basispatronen aan. Deze kun je dan laten aanpassen aan je persoonlijke maten en afdrukken. Heb je geen zin om zelf even al het werk te doen? Misschien vind je hier wel een patroon tussen dat je aanstaat en de maten worden voor jou aangepast.

Het zijn niet alleen moderne bedrijven die hun kennis aanbieden in de vorm van een programma, maar ook oude rotten delen graag hun kennis. Zo leert Simon Wilkens je de fijne kneepjes van zijn vak door alles netjes op een rij te zetten voor jou. Natuurlijk gaat alles gepaard met de nodige tekeningen om de uitleg bij te staan. Als 92-jarige heb je natuurlijk een hele palmares aan ervaring waar je uit kan putten om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen, toegespitst op de vragen die hij in de loop der jaren kreeg.

Als je net als ik veel van je patronen in het Engels hebt liggen, dan kom je op een gegeven moment steeds een naaiterm tegen die je niet kent. Of je nu gewoon aan het naaien bent, of zelf patronen tekent/aanpast en je wil deze in het Engels documenteren, dan is deze site zeker een duwtje in de rug om alles juist te begrijpen en over te brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten